Hof van Cleve valt uit top 50 restaurants

Het Hof van Cleve van sterrenchef Peter Goossens hoort niet langer bij de beste vijftig restaurants ter wereld. Het restaurant tuimelt uit de top vijftig en zakt van plaats 45 naar 54. Eén plaats hoger vinden we Hertog Jan van Gert de Mangeleer. Vorig jaar stond hij nog op plaats 65. Het restaurant blijft dus klimmen en staat nu dichtbij de top vijftig.

De lijst van vijftig beste restaurants wordt pas volgende week maandag bekendgemaakt tijdens een galashow in Londen. De plaatsen 51 tot 100 zijn nu al bekend en daar hoort verrassend genoeg ook Het Hof van Cleve bij. Twee jaar geleden was het restaurant nog 25ste, vorig jaar tuimelde het naar plaats 45 en nu verliest het ook die plaats in de top vijftig.

Hertog Jan stijgt wel en dat kunnen we ook verwachten van In De Wulf van Kobe Desramaults. Dat restaurant prijkte vorig jaar nog op plaats 61. Dat betekende toen al een winst, wat er op wijst dat we het restaurant volgende week terugvinden in de top vijftig.

Goossens: "Relativeren"

Peter Goossens reageerde kort op het resultaat. Hij vertelde aan VTM NIEUWS dat de lijstjes gerelativeerd moeten worden. "Het belangrijkste zijn nog altijd de Michelin-gids en Gault-Millau. Zij hebben professionele mensen die beoordelen. De vijftig beste is een lijstje zoals er zoveel zijn, we moeten de waarde ervan relativeren."

De sterrenchef benadrukte ook dat zijn klanten het belangrijkst zijn. "Zij komen naar het Hof van Cleve en moeten gelukkig zijn, al de rest zijn maar lijstjes."