Werd B.B. King vergiftigd?

Twee dochters van de eerder deze maand overleden B.B. King denken dat de blueslegende vergiftigd werd. Ze hebben een klacht ingediend waarin ze twee naaste medewerkers van B.B. King beschuldigen. De politie van Las Vegas onderzoekt de zaak, zo melden verschillende internationale media.

De dochters Karen Williams en Patty King beschuldigen in de klacht Kings manager LaVerne Toney en zijn persoonlijke assistent Myron Johnson van de moord op hun vader, meldt Sky News. Naar aanleiding van die klacht werd zondag een lijkschouwing uitgevoerd op het lichaam van B.B. King. De resultaten daarvan kunnen nog acht weken op zich laten wachten, zo werd nog meegedeeld.

Volgens de dochters heeft Toney ook geld gestolen van B.B. King en heeft ze de gezondheidstoestand van de zanger-gitarist verwaarloosd. Ook zou ze ervoor gezorgd hebben dat hij geen bezoek kon krijgen van familieleden of vrienden.

Enkele dagen voor het overlijden van B.B. King, hadden de dochters de beschuldigden al eens voor de rechter gedaagd wegens misbruik van vertrouwen. De rechtbank in Nevada stelde hen echter in het ongelijk, waardoor LaVerne Toney de zaken van B.B. King per volmacht kon blijven afhandelen.