Obama en Foo Fighters wuiven Letterman uit

De Amerikaanse tv-presentator David Letterman heeft gisteren op 68-jarige leeftijd zijn laatste ‘Late Night with David Letterman’ op televisiezender NBC gepresenteerd. Voor die speciale gelegenheid werd Letterman uitgewuifd door onder meer Barack Obama, George W. Bush en de Foo Fighters.

Letterman presenteerde 33 jaar lang het praatprogramma op NBC, maar gaat nu dus op pensioen. Tijdens de show toonde Letterman weinig emotie. “Zijn uitstraling was zoals anders,” klonk het bij een aantal trouwe kijkers.

Letterman werd tijdens de uitzending gehuldigd met een filmpje waarin onder meer Amerikaanse presidenten Barack Obama, George Bush, Bill Clinton en George W. Bush getuigen hoe ‘blij’ ze zijn dat hun “nationale nachtmerrie op pensioen gaat”. Ook muziekgroep Foo Fighters bracht een laatste hulde aan Letterman met het nummer ‘Everlong’. Dat speelden ze al eens tijdens een show in 2000 toen de presentator net terugkeerde na een hartoperatie.

Aan het einde van het programma nam Letterman definitief afscheid van het publiek. “Het enige wat ik nog voor de laatste keer moet doen in een tv-programma is jullie bedanken en een goede nacht wensen."