Blueslegende B.B. King overleden

In het Amerikaanse Las Vegas is blueslegende BB King in de nacht van donderdag op vrijdag overleden. De gitarist werd 89 jaar oud. Dat melden diverse media. Hij overleed vredig in zijn slaap, zo liet zijn advocaat weten.

BB King was nog maar net naar huis teruggekeerd na een korte opname in het ziekenhuis waar hij werd behandeld wegens een hoge bloeddruk en diabetes. Het was al de tweede ziekenhuisopname voor de muzikant op een maand tijd. In oktober moest hij nog de laatste optredens van zijn tournee afzeggen wegens ziekte.

BB King werd geboren in Mississippi als Riley B King. De bluesgitarist produceerde meer dan 50 albums en werd bekend met nummers als "Three O'Clock Blues", "The Thrill Is Gone" en het duet met U2 "When Love Comes to Town". In 1987 werd hij opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en in 2009 kreeg hij met zijn album "One Kind Favor" zijn vijftiende Grammy in de categorie van traditional blues album. Naast een begenadigd gitarist was BB King ook als een mentor voor een hele generatie van andere topgitaristen, zoals Eric Clapton.