Stan Van Samang: "Zit graag op dit wolkje"

Maandag wordt op VTM de laatste aflevering uitgezonden van ‘Liefde voor Muziek’, maar het programma blijft razend populair met maar liefst negen nummers in de Ultratop 50. Grote slokop van het programma is Stan Van Samang, die met zes nummers in de lijst prijkt, waarvan vijf covers uit het programma. “Echt maf”, klinkt het bij de zanger/acteur.

“Het is nog nooit gebeurd dat een programma zoveel nummers in de Ultratop levert. Ik krijg veel sms’jes en mijn Facebook staat roodgloeiend. Je staat er niet echt bij stil. Maar het is heel fijn, het is een wolkje waar je op mag vertoeven. En ik zit graag op dat wolkje.”

Van Samang scoorde vooral met de hits van Christoff en Slongs Dievanongs. “Dingen die dichter bij mij liggen worden minder snel opgepikt. Het verschil tussen mijn versies van ‘Een ster’ en ‘Goeiemorgend, goeiendag’  van Christoff en Slongs is heel groot. En dat zijn nu net de populairste nummers. Dat is voor ons ook het leukst om te doen, er zit veel stof aan, je kan er wel wat mee doen.”