Veerle Baetens krijgt 2de rol in Franse film

De Franse regisseur Dominik Moll heeft actrice Veerle Baetens gecast voor zijn nieuwe speelfilm, de existentiële komedie 'Des nouvelles de la planète Mars'. Sinds haar vertolking in 'The Broken Circle Breakdown' is het de tweede keer dat Baetens een rol in een Franse speelfilm aangeboden krijgt. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Dominik Moll regisseerde eerder 'Harry, un ami qui vous veut du bien' (2000) en 'Lemming' (2005), films die in Cannes werden vertoond. Zijn nieuwe film draait rond Philippe Mars, een gescheiden vader en manager in een computerbedrijf. Hij voelt zich zowel gevangen in zijn dagelijkse routine als overweldigd door zijn directe omgeving.

Veerle Baetens vertolkt in 'Des nouvelles de la planète Mars' een dierenactiviste met psychologische problemen. "Ik kan niets prijsgeven over het hoe of waarom mijn personage in het verhaal voorkomt", zegt Baetens. "Wat ik wel mag zeggen, is dat ze redelijk gestoord is. Ik denk dat de meeste films van Moll een compleet geschift universum creëren, maar toch aanvaard je dat en geloof je het op een of andere manier."

Sinds haar vertolking als Elise/Alabama in Felix van Groeningens voor een Oscar genomineerde 'The Broken Circle Breakdown', in Frankrijk bekroond met de César voor Beste Buitenlandse Film, zit Baetens' carrière in een stroomversnelling. Vorig jaar stond ze in Frankrijk al op de set van 'Un début prometteur', de nieuwe film van Emma Luchini die later dit jaar uitkomt en waarin ze aan de zijde van Fabrice Luchini en Manu Payet de vrouwelijke hoofdrol vertolkt.

Baetens is dit najaar op VTM ook te zien in de internationale misdaadreeks 'The Team' en speelt verder ook mee in Robin Pronts speelfilmdebuut 'D'Ardennen' dat in maart 2016 in de zalen komt.