6000 inschrijvingen voor nieuwe K3

Maar liefst 6081 vrouwen willen lid worden van de nieuwe K3. Dat bevestigt Studio 100 aan VTM NIEUWS. De inschrijvingen voor ‘K3 zoekt K3’ liepen gisteren om middernacht af.

Met meer dan 6000 inschrijvingen kan er gesproken worden van een groot succes. “Met de vorige show, ‘K2 zoekt K3’, waren er ongeveer 4000 inschrijvingen”, zegt Leen Blijweert van Studio 100. “En nu maar hopen dat de juiste meisjes ertussen zitten”.

De minimumleeftijd was 18 jaar, al is het voorlopig nog niet duidelijk of er valsspelers tussen zitten die eigenlijk jonger zijn. Een maximumleeftijd was er niet en dat was te zien. De oudste kandidate is 65 jaar.

Er werd ook niet specifiek vermeld of deelnemers van het vrouwelijke geslacht moesten zijn, het kan dus zijn dat er ook jongens tussen zitten. “Voorlopig kunnen we dat nog niet zeggen, want we beschikken nu alleen over de info van de inschrijvingen op de computer”, vertelt Blijweert. “Bij die inschrijving was er geen vakje waar je moest kiezen tussen jongen of meisje, we gaan er wel van uit dat mensen wisten dat we zangeressen zoeken”.

Uit de 6081 inschrijvingen zal nu eerst een grote selectie gemaakt worden. De uitgekozen kandidaten krijgen dan een eerste auditie.