Axel Daeseleire laat zich oplichten voor u

Axel Daeseleire gaat in het nieuwe programma ‘Axel opgelicht’ op zoek naar de ergste oplichters. Hij reist vier weken lang door vier continenten, voorzien van verborgen camera’s. Axel zal zo aan de kijker tonen hoe oplichters te werk gaan en hoe je ze als toerist te slim af kan zijn.

Axel gaat in het programma naar Bangkok, Boedapest, Marrakech en Parijs. Op deze populaire bestemmingen speelt hij een onwetende toerist die in de val trapt van de bedriegers. “Iedereen heeft het volgens mij al eens meegemaakt, ik ook: op reis gaan en ferm opgelicht worden. In ‘Axel Opgelicht’ speel ik de ‘naïeve toerist’ en laat ik me bewust oplichten door de mensen die uit zijn op het geld van toeristen. Hoe halen zij het geld uit iemands zakken? En hoe kan je vermijden dat je zelf in de val trapt? Soit, het komt er eigenlijk op neer: I get scammed, so you don’t have to“, vertelt Axel Daeseleire.

In de eerste aflevering trekt Axel naar Boedapest, een bestemming die steeds meer mensen weet te bekoren, maar daarom ook een goudmijn is voor oplichters. Taximeters die op onverklaarbare wijze de hoogte inschieten, nieuwe smartphones die voor een fractie van de prijs worden verkocht en vals blijken te zijn, een avondje uit dat uitdraait op een financiële kater,… hij maakt het allemaal gewillig mee.

De eerste aflevering van ‘Axel opgelicht’ is te zien op 7 mei op VTM.