Ook Pukkelpop wordt duurder

De ticketverkoop van Pukkelpop start op woensdag 22 april om 10 uur. Dat heeft Chokri Mahassine, de organisator van het festival, bekendgemaakt. Wie Pukkelpop wil bijwonen, moet er meer geld voor over hebben dan vorig jaar. Want net als Rock Werchter, stijgen ook de ticketprijzen van Pukkelpop. Een combiticket wordt 24 euro duurder, een dagticket kost 10 euro meer.

Een dagticket voor Pukkelpop kost dit jaar 95 euro. Daar zitten alle kosten in (openbaar vervoer, twee dagen kamperen, servicekosten en een mobiliteitsbijdrage). Voor een combiticket moeten muziekliefhebbers 199 euro neertellen. Eten en drinken kunnen de festivalgangers aan 10 euro voor 4 bonnetjes.

Nieuw dit jaar is de GREEN-ID. Dat is een kaartje met unieke barcode dat de festivalganger kan opslaan op zijn smartphone of in zijn portefeuille kan stoppen. Door mee te doen aan de milieuvriendelijke initiatieven op het festivalterrein en de campings, kan de festivalgangers met zijn GREEN-ID Food & Drinks tickets activeren. Het festival wil zo de afvalberg, die de achillespees blijft van zowat alle grote Europese festivals, wat verkleinen.

Pukkelpop raadt de festivalgangers tot slot aan op om op voorhand met vrienden af te spreken op welke camping ze zullen logeren, aangezien de campingkeuze achteraf niet meer gewijzigd kan worden. Bovendien vraagt de organisatie om enkel tickets te kopen via de officiële websites www.pukkelpop.be en www.proximusgoformusic.be. "Geef fraudeurs geen kans en deel ook geen tickets via social media", klinkt het.

Pukkelpop vindt dit jaar plaats van 20 tot en met 22 augustus. De affiche van het festival in het Limburgse Kiewit is nog lang niet compleet, maar in maart maakte het festival al een eerste lange reeks namen bekend, waaronder Interpol, Linkin Park, The Offspring, Netsky en Underworld.