Websites Le Soir en Sudpresse gehackt

De Rossel-groep, die kranten als Le Soir en Sudpresse uitgeeft, was zondagavond omstreeks 19.30 uur het doelwit van een cyberaanval. De websites van de kranten zijn sindsdien onbereikbaar. In eerste instantie werd nog gedacht aan een technische panne, maar omstreeks 21.30 uur werd duidelijk dat er meer achter zat. Maandagochtend zijn de websites opnieuw bereikbaar. 

"We proberen de oorsprong van de aanval te achterhalen", verduidelijkt directeur-generaal Didier Hamann van Le Soir. "We hebben de websites gedesactiveerd om verdere besmetting te vermijden. We zijn er intussen wel in geslaagd om intern opnieuw een systeem op te zetten" opdat de kranten maandag gewoon verspreid kunnen worden. "We zijn regelmatig het doelwit van aanvallen, die gewoonlijk snel aan het licht komen", aldus Hamann. "Maar in dit geval hebben de firewalls niet gewerkt zoals gewoonlijk."

Specifieke dreigementen ontving Rossel niet. De groep heeft voorlopig geen idee wie achter de aanval kan zitten. De getroffen websites zijn maandagochtend weer online.