Will Tura: Een carrière van 58 jaar

Will Tura kan terugblikken op een rijk gevulde carrière. Hij was amper negen toen hij voor de eerste keer werd geboekt als ‘Tuurke Blanckaert, de jodelende cowboy.’ Op zijn achttiende verjaardag, op 2 augustus 1958, trad hij voor het eerst solo op onder de naam Will Tura. Vier jaar later scoorde hij zijn eerste hit met ‘Eenzaam zonder jou’. De Vlaamse klassieker ging 60.000 keer over de toonbank. Daarna scoorde hij de ene hit na de andere met onder meer ‘Mooi’, ‘Arme Joe’, ‘Moa vent toh’ en ‘Hoop doet leven.’

In 1974 staat Will Tura als eerste Belgische en Vlaamse zanger in een vol Vorst Nationaal. In 1993 zingt Tura ‘Hoop doet leven’ op de begrafenis van koning Boudewijn, 21 jaar later doet hij hetzelfde op de begrafenis van koningin Fabiola.

Will Tura heeft nog een twintigtal optredens gepland staan. Op 2 augustus, op zijn 75e verjaardag, geeft hij in Veurne een groot verjaardagsconcert. Dat zal voorlopig zijn laatste optreden zijn, want Tura heeft beslist om een pauze van onbepaalde periode in te lassen.