Will Tura gaat carrière afbouwen

Will Tura gaat het na zijn 75ste verjaardag rustiger aan doen. Dat heeft hij gisteravond in Brussel gezegd aan VTM NIEUWS. Tura geeft op 2 augustus nog een verjaardagsconcert op de Markt van Veurne, maar daarna gaat hij afbouwen. “Als je 75 bent, moet je niet zeggen dat je nog voor tien jaar plannen hebt”, vindt hij.

Will Tura heeft er een indrukwekkende carrière van 58 jaar opzitten als Vlaamse zanger. Hij brak in 1962 door bij het grote publiek met de hit ‘Eenzaam zonder jou’ en schreef nadien een ellenlange lijst klassiekers bijeen. Met zijn 75ste verjaardag in zicht vindt Tura het tijd om het wat rustiger aan te doen. “Ik moet er echt eens uit”, zegt hij in een interview met VTM NIEUWS. “Ik wil vermijden om nog 50 concerten per jaar te spelen. Dan zit je vast en is er weinig plaats om iets anders te doen.”

Tura wil nu meer tijd maken voor zijn familie en vooral voor zijn vrouw. “Ze verdient het, na al die jaren waarin ze mij gekoesterd en geholpen heeft.” Want Tura beseft dat de tijd niet eindeloos is. “Als je 75 bent, moet je niet zeggen dat je nog voor tien jaar plannen hebt”, zegt hij. “Ik ben de hemel en het publiek dankbaar dat ze mij hebben gekoesterd en dat ik mocht blijven zingen.”