Zingende hond Xena te zien op Japanse tv

De zingende hond Xena, die drie weken geleden iedereen verbaasde met zijn versie van Whitney Houston, is binnenkort te zien door twintig miljoen Japanners. Een ploeg van een Japans televisieprogramma komt vrijdag naar ons land om een reportage te maken over de hond. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De reportage zal te zien zijn in een unieke reisshow, die twintig miljoen kijkers lokt. Een medewerker van het programma contacteerde twee weken de eigenaar van de hond. “Ze hadden de video op Youtube gezien en zo onze contactgegevens gevonden”, vertelt hij.

“Vrijdag vinden de opnamen plaats, maar gisteren zaten we al samen met de productieploeg. Toen Xena begon te zingen, haalde de hele crew een smartphone uit de zak en begon te filmen.”

De reportage zal te zien zijn in juni. De Japanse ploeg maakt trouwens nog een stop in België. Ze gaan ook langs bij belleman Joris Goens, die vorig jaar in Belgium’s Got Talent indruk maakte door met zijn mond zoveel mogelijk druiven op te vangen en zo een wereldrecord brak.