Vanaf nu apps in Facebook Messenger

Mark Zuckerberg, de grote baas van de sociaalnetwerksite Facebook, heeft op een conferentie in het Amerikaanse San Francisco nieuwe functies voor Facebook Messenger voorgesteld. ‘Messenger Platform’ en ‘Business on Messenger’ moeten gebruikers een hele reeks aan bijkomende mogelijkheden bieden.

‘Messenger Platform’ zal het in de toekomst mogelijk maken om allerhande soorten berichten naar je vrienden te sturen. De uitbreiding van de huidige chatdienst van Facebook moet het mogelijk maken verschillende applicaties te gebruiken binnen Facebook Messenger. Die applicaties moeten er voor zorgen dat jouw bericht bijvoorbeeld wordt omgezet in een gezongen boodschap, of je zal je berichten kunnen opleuken met een .gif-bestand.

‘Business on Messenger’ moet dan weer andere bedrijven de kans geven in gesprek te gaan met klanten via Facebook. Zo zouden klanten er in de toekomst voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld geen mail te ontvangen wanneer hun pakje verzonden is, maar wel een bericht te krijgen via de chatdienst van Facebook.