Officieel: K3-meisjes geven fakkel door

Vandaag hebben de K3-meisjes aangekondigd dat ze ermee stoppen. Toch gaat K3 door, "we geven de fakkel door aan andere meisjes". Meteen werden kandidates opgeroepen om zich in te schrijven voor de zoektocht naar een nieuwe K3: "Vanaf vandaag gaat K3 op zoek naar K3".

“De voorbije 16 jaar is de meest gestelde vraag aan ons: wanneer stopt K3. Wel, K3 stopt niet”, zei Karen bij het begin van de persconferentie. Toch is het einde verhaal voor de huidige bezetting: “We hebben besloten om de fakkel door te geven”, vertelde Kristel. Want “K3 mag onder geen beding verdwijnen, daar waren we het meteen over eens”, aldus Josje.

Ruzie?

Een einde en meteen een doorstart dus, maar waarom? Was er ruzie? Of deed Karen te veel andere dingen? Josje te rebels? “Een echte reden is er niet, het is eerder een gevoel”, legt Karen uit. “We hebben altijd geweten dat er een moment zou komen dat de tijd rijp is om te stoppen. Dat moment is nu.”

K3 zoekt K3

En daarmee is meteen een nieuw tv-programma geboren. “Vanaf vandaag gaat K3 op zoek naar K3, en dit via een groot televisieprogramma dat zal uitgezonden worden in Vlaanderen en Nederland.” Over dat nieuwe programma is nog niet veel geweten. “Daar zullen we later over communiceren”, zegt Gert Verhulst. Toch kon Kristel al enige info geven: "Elk meisje dat in onze voetsporen wil treden, surft naar www.studio100.com voor alle info. "Vanaf juni starten de opnames voor het programma 'K3 zoekt K3'. Er is bewust gekozen voor die naam, want de huidige bezetting blijft nauw betrokken. "We zullen het proces van de inschrijvingen van dichtbij opvolgen", zegt Kristel.

Shows met zes K3-meisjes

En het huidige trio verdwijnt nog niet meteen. Er komt een nieuwe single, er zijn optredens in de Plopsaparken en na de zoektocht naar een nieuwe K3 zullen Karen, Kristel en Josje de nieuwe zangeressen nog begeleiden. "De fans moeten de tijd krijgen om te wennen aan de nieuwe meisjes. Na het televisieprogramma komt er een tournee, die we met zes zullen doen. Voor de nieuwe meisjes is dat een debuut, voor ons een afscheid."