Overzicht: K3 verovert alle harten

Nu Karen, Kristel en Josje straks naar alle waarschijnlijkheid hun afscheid bij K3 aankondigen, betekent dat het einde van een muzikaal tijdperk. Wat in 1999 begon als een deelname aan Eurosong – toen nog met Kathleen Aerts – is nu een groot succes in zowel Vlaanderen als Nederland.

1998: Kathleen Aerts, Kristel Verbeke en Karen Damen worden samengesteld door Niels William als de Vlaamse versie van The Spice Girls. Hun eerste single ‘Wat ik wil’ breekt weinig potten.

1999: Heel Vlaanderen leert de meisjes kennen door hun deelname aan Eurosong. Met ‘Heyah Mama’ raken ze niet voorbij de preselecties, maar ze hebben wel hun eerste hit te pakken.

1999 – 2009: Een dertigtal nummers in de top van de hitlijsten, verschillende keren goud en platina, vier films en twee musicals. Kristel, Karen en Kathleen veroveren heel Vlaanderen en breken ook door in Nederland.

2009: Kathleen Aerts kondigt haar afscheid aan. Ze wil werken aan haar solocarrière. Bij VTM wordt in de show ‘K2 zoekt K3’ gezocht naar een waardige vervanger. De Nederlandse Josje Huisman wordt het nieuwste lid. De eerste single van het nieuwe K3 ‘Mamasé’ haalt meteen platina.

2014: K3 viert hun vijftiende verjaardag. Er komt een nieuwe film en de meisjes blijven volle zalen trekken.

18 maart 2015: Het einde van K3?