Meidengroep K3 stopt

Meidengroep K3 stopt ermee. De succesvolle formatie van Studio 100 houdt straks om 15u een persconferentie waarop ze "groot nieuws aankondigen". Volgens de krant Het Laatste Nieuws zou gaan om het einde van K3 onder de huidige vorm. Dat zou betekenen dat zowel Karen, Kristel als Josje stoppen met K3. In het najaar zou er een doorstart komen, onder een nieuwe bezetting.

Karen Damen (40), Kristel Verbeke (39) en Josje Huisman (29) zouden in de toekomst dus stoppen met K3. De meidengroep ontstond in 1998, toen nog met Kathleen Aerts in plaats van Josje. Ondanks een niet erg succesvol eerste jaar, brak de groep een jaar later toch door in Vlaanderen met de hit ‘Heyah mama’.

Sindsdien verdween de formatie nooit meer uit de spotlights. Wat oorspronkelijk bedoeld was als Vlaamse versie van The Spice Girls werd uiteindelijk een succesvolle meidengroep die zich vooral op kinderen richtte. Later werd het repertoire van de groep uitgebreid met eigen langspeelfilms en uitverkochte shows. In Plopsaland, een pretpark van Studio 100, het bedrijf achter K3, is er zelfs een K3-museum.

Josje vervangt Kathleen

In 2009 stapt Kathleen Aerts op uit de groep. Na een televisiezoektocht op VTM werd de Nederlandse Josje Huisman in het najaar gekozen om haar te vervangen. Het past in het toenemende succes dat K3 ook opgebouwd heeft bij onze Noorderburen. Maar nu, zo’n 5 jaar later, is het niet één van de zangeressen die ermee stopt, maar alle drie. Het einde van het huidige K3 zou overigens vooral aan Josje liggen. De Nederlandse zou het meidentrio beu zijn.

Toch lijkt er nog geen definitief einde te komen aan het succesverhaal van K3. Studio 100 zou in het najaar van dit jaar op zoek willen gaan naar een nieuwe bezetting voor de meidengroep en een doorstart willen maken.