Grove juryleden X factor ontslagen

Twee juryleden van de Nieuw Zeelandse versie van X Factor, Natalia Kills en Willy Moon, zijn ontslagen nadat ze een kandidaat te hard hadden aangepakt. Natalia vond het optreden van kandidaat Joe ronduit "misselijkmakend". 

Het koppel Kills en Moon pakten tijdens de liveshow van X Factor de 25-jarige kandidaat Joe Irvine erg hard aan. Natalia vond dat Joe de look van haar man gestolen had, ze noemde hem "walgelijk" en "griezelig". "Heb je geen respect voor originaliteit? Ik ben beschaamd om hier voor jou te zitten." 

Echtgenoot Willy Moon trad zijn vrouw, ondanks boegeroep van het publiek, bij. "Ik heb het idee dat je iedereen in het publiek gaat vermoorden." 

De commerciële televisie Mediaworks heeft intussen laten weten dat de commentaren niet door de beugel kunnen. "De juryleden moeten kritiek geven op de performance. We toleren deze tirades niet. Kandidaten verwachten constructieve en professionele feedback. We zijn overtuigd dat Kills en Moon niet geschikt zijn voor de jury. Daarom zullen zij per direct niet meer te zien zijn in de show." 

Op het internet circuleerde ook een petitie waarin gevraagd werd om het ontslag van Kills en Moon. Die kreeg na 24 uur bijna 80.000 handtekeningen. 

Bekijk hier de scheldtirade van Kills en Moon: