Waalse finalist The Voice naar Eurosong

De 18-jarige Loïc Nottet zal ons land vertegenwoordigen op het zestigste Eurovisiesongfestival. De muzikale wedstrijd vindt dit jaar plaats in Wenen, in de maand mei. Nottet zal het nummer 'Rhythm inside' brengen. Hij komt, net als Axel Hirsoux, de Belgische kandidaat van het afgelopen Songfestival, uit de Waalse gemeente Courcelles. De jongeman nam deel aan de Waalse versie van ‘The Voice’, waarin hij op de tweede plaats strandde, na Laurent Pagna.

Nottet componeerde de muziek van het lied zelf. Zijn mentor uit de talentenjacht, de Amerikaans-Brusselse zangeres Beverly Jo Scott, schreef de tekst.

Geen typisch Eurosonglied

"Onze eerste doelstelling was om een nummer te kiezen dat absoluut niet klinkt als een typisch songfestivallied. De leefwereld van Loïc staat heel ver af van het Songfestival", zei Philippe Coppens van platenfirma Sony Music Entertainment in 'De ochtend' op Radio 1. Coppens zei ook nog het volgende: "Ik denk dat we zeker gaan opvallen met het urban nummer. Nottet is ook een van de jongste kandidaten. We moeten absoluut de finale bereiken. Dat is de grootste doelstelling".

Vanavond om 20u15 wordt het nummer 'Rhythm Inside'  voorgesteld op de zender La Une.

Beluister hier een fragment: