En de winnaars van de BRIT Awards zijn ...

Ed Sheeran en Sam Smith zijn woensdagavond als grote winnaars uit de bus gekomen op de BRIT Awards 2015. Ze namen elk twee beeldjes in ontvangst in de Londense O2 Arena. Taylor Swift won op internationaal vlak een award voor beste vrouwelijke soloartiest.

Ed Sheeran kreeg een BRIT award in de categorie ‘British Album of the Year’ met zijn album ‘X’. Daarnaast kon hij ook nog een beeldje in de wacht slepen voor beste Britse mannelijke soloartiest. In totaal was hij in vier categorieën geselecteerd. Singer-songwriter Sam Smith behaalde een award voor ‘Global Success’ en voor beste Britse nieuwkomer. Hij was genomineerd voor vijf awards. Paloma Faith, bekend van het nummer ‘Can’t Rely on You’, mocht met de award voor beste Britse vrouwelijke soloartiest naar huis.

Voor Taylor Swift was het de eerste BRIT award in haar carrière. Nochtans speelt ze al acht jaar shows in Engeland. Pharell Williams won op internationaal vlak de award voor beste mannelijke soloartiest. Hij was niet aanwezig op de uitreiking van de BRIT Awards. Er was wel een videoboodschap om al zijn fans te bedanken. Foo Fighters wonnen de prijs voor de beste internationale groep.

Bij de uitreiking van de BRIT Awards hoort een grote show met optredens van internationale artiesten. Zo werden er optredens gegeven door onder andere Ed Sheeran en Sam Smith.