"Cameron Diaz is slechtste actrice"

Het is nu officieel: 'Saving Christmas' van Kirk Cameron is de slechtste film van 2014. De film sleepte vier Razzies, de tegenhangers van de Oscars, in de wacht. Cameron Diaz werd bekroond als slechtste actrice in 'The Other Woman' and 'Sex Tape'.

De Golden Raspberry Awards, beter gekend als de Razzies, bekronen elk jaar daags voor het Oscar-evenement de slechtste filmprenten uit Hollywood. Ditmaal zorgde de 35ste editie voor verrassingen. Zo kreeg 'Transformers 4: The Age of Extention' nog zeven nominaties maar verzilverde de prent er daarvan slechts twee: die van slechtste regisseur voor Michael Bay en van slechtste mannelijke bijrol voor Kelsey Grammar. Die laatste was ook genomineerd voor zijn rollen in 'Expendables 3', 'Think Like a Man' en 'Legends of Oz'.

Cameron Diaz won de Razzie voor slechtste actrice in 'The Other Woman' and 'Sex Tape'. De slechtste vrouwelijke bijrol was voor Megan Fox in 'Teenage Mutant Ninja Turtles'. Maar de winnaar van de avond was dus 'Saving Christmas', die vier trofeeën mee naar huis mocht nemen. Naast die van slechtste film, ook voor slechtste acteur (Kirk Cameron), slechtste duo (Cameron en zijn ego) en slechtste scenario.

De enige die gespaard bleef, was Ben Affleck. Hij won in 2003 nog de Razzie voor slechtste acteur in 'Gigli', maar doet nu volgens de jury "veel betere dingen" met 'Argo' (Oscar in 2013) en het kassucces 'Gone Girl'.