Muziek Scala in trailer videogame

Het Aarschotse meisjeskoor Scala heeft met een eigen versie van het nummer ‘Ready or not’ van de Fugees de muziek geleverd voor de trailer van ‘Evolve’, een videospel dat ontwikkeld werd door Turtle Rock Studios en uitgegeven wordt door 2K Games. Het is de eerste keer dat de muziek van Scala opduikt in de game-industrie, de voorbije jaren werd de muziek al wel in een twintigtal Hollywoodfilms en –trailers en Amerikaanse tv-series gebruikt.

Speciaal voor deze trailer doken Steven en Stijn Kolacny, de muzikale leiders van Scala, de studio in om een op maat gemaakte versie te maken van het nummer ‘Ready or not’. Hun versie van het nummer ondersteunt naar eigen zeggen de sinistere en gespannen sfeer waardoor het spel gekenmerkt wordt. Evolve is een ‘multiplayer shooter game’, waarin vier spelers samen vechten tegen een steeds dominanter wordend monster, gestuurd door een vijfde tegenspeler. Het staat in de lijst van de vijf belangrijkste spellanceringen van 2015 wereldwijd.

Miljoenen views

Trailers van ‘Left 4 Dead’, een vorig videospel dat Turtle Rock Studios ontwikkelde, haalden op YouTube miljoenen views. Aangezien ‘Evolve’ in de lijst staat van de vijf belangrijkste spellanceringen van 2015 verwacht Scala dat deze trailer het koor een unieke kans zal bieden om een nieuw publiek te bereiken. De trailer wordt overigens vandaag wereldwijd op het grote publiek losgelaten. Het nieuwe videospel zal pas vanaf 10 februari in de winkelrekken liggen.

Bekijk hier de trailer: