Amerikaanse remake voor 'Cordon'

De succesreeks ‘Cordon’ van VTM en Eyeworks trekt naar de Verenigde Staten. De Amerikaanse zender ‘The CW’ heeft een pilootaflevering van de Vlaamse fictiereeks besteld. Eerder werd ‘Cordon’ ook al gekocht en uitgezonden door de Britse zender BBC 4. Intussen is het ook aangekocht door Australië.

‘Cordon’ liep in het voorjaar van 2014 op VTM en had gemiddeld 855.000 kijkers per aflevering. In de serie verspreidt een zeer besmettelijk en dodelijk virus zich als een lopend vuur door Antwerpen, waarop de overheid de hele stad hermetisch afsluit. Alle inwoners zitten gevangen in het ‘cordon’. In de Amerikaanse versie zal het virus uitbreken in de stad Atlanta.

 

De Amerikaanse ‘Cordon’ wordt geschreven door Julie Plec, die eerder onder meer ‘The Vampire Diaries’ schreef. David Nutter wordt de regisseur. Hij behoort tot de absolute top van Amerikaanse tv-regisseurs met piloten en afleveringen van onder meer Game of Thrones, Flash, Shameless, Homeland, Arrow, The Sopranos, Entourage en The West Wing. Ze zijn alle twee verbonden aan Warner Bros TV Group. Welke acteurs aan de serie gaan deelnemen, is nog niet bekend. 

Bekijk ook: