Tickets TML al op tweedehandssites

Op verschillende tweedehandssites zijn al tickets te koop voor het muziekfestival Tomorrowland van deze zomer, met prijzen die oplopen tot 550 euro. "Dat is tegen de voorwaarden", zegt woordvoerster Debby Wilmsen. "Een team spoort de tickets op om ze te annuleren".

Na de start van de Belgische ticketverkoop gisteren is de tweedehandsmarkt intussen ook op gang gekomen. Op veilingsites worden tickets aangeboden en er wordt ook duchtig op geboden. Prijzen lopen links en rechts op tot 550 euro. Ook zijn veel zoekertjes te vinden van mensen die erg graag willen gaan en daarom tot 1.250 euro willen bieden.

Bij Tomorrowland zegt men al weet te hebben van dergelijke zoekertjes. "Het staat in onze verkoopsvoorwaarden dat de tickets niet mogen worden doorverkocht", zegt Debby Wilmsen. "Als we merken dat iemand tickets doorverkoopt, sporen we de verkoper op, annuleren we de tickets en blokkeren we de verkoper om er volgend jaar nog te kopen. De geannuleerde tickets worden opnieuw te koop aangeboden. Vorig jaar ging het om een vijfhonderdtal tickets."