Tomorrowland na één uur uitverkocht

Vanochtend klokslag 11.00 uur is de verkoop gestart van de Belgische tickets van het elekronischemuziekfestival Tomorrowland in Boom. Na een uur waren de 90.000 tickets de deur uit, bevestigt woordvoerster Debby Wilmsen, die dit jaar meer Belgische interesse zag. Op 7 februari wordt de tweede helft van de tickets internationaal aan de man gebracht.

Al geruime tijd voor 11.00 uur weerklonk op de microblogsite Twitter nervositeit over de nakende wachtrijstress. Vanaf 11.00 uur kon wie zich vooraf geregistreerd had, naar de website van Tomorrowland surfen om tickets te proberen bemachtigen. Nieuw dit jaar was dat Belgen vijf tickets konden bestellen in plaats van vier.

"Iedereen raakte vlot binnen en dan was het een kwestie van de betaling afhandelen. Op een uur waren de tickets uitverkocht", zegt de woordvoerster. "Dit jaar hadden 300.000 Belgen zich gepreregistreerd. Dat is opvallend meer dan vorig jaar, toen ongeveer een kwart van het miljoen preregistraties vanuit België kwam. Vorig jaar waren er ook nog twee festivalweekends. Blijkbaar is de interesse van de Belgen groter. We merkten dat ook al bij de lokale verkoop voor de streek."

Wie vandaag zijn kans gemist heeft, kan op 7 februari opnieuw proberen mee te dingen naar de andere helft van de tickets. De competitie zal dan moeilijker zijn, omdat ze dan internationaal verkocht worden. De internationale tickets zijn wel een aantal euro's duurder.

Dit jaar vindt Tomorrowland, dat aan de elfde editie toe is, plaats van 24 tot en met 26 juli. Er worden in totaal zowat 180.000 bezoekers verwacht.