Megasucces Brugse Bollywoodfilm 'PK'

‘PK’, de Bollywoodfilm die voor een deel in Brugge werd opgenomen, is in India de meest bekeken film aller tijden. De film is pas sinds 19 december in de zalen te zien, maar heeft nu al een gigantisch bedrag van 45,1 miljoen dollar opgeleverd.

‘PK’ is een film van de bekende Bollywoodregisseur Rajkumar Hirani. In ons land worden dit soort films niet gemaakt, maar in India is het genre razend populair. De nieuwe film kan tellen als een heuse kaskraker, sinds de première op 19 december bracht hij al 45,1 miljoen dollar op. Dat maakt het de meest bekeken film ooit in India.

 In de film wordt een Indisch meisje dat in Brugge studeert verliefd op een jongen van een andere maatschappelijke afkomst en familie. De verschillen tussen de twee leiden tot allerlei grappige misverstanden.

 Het is de eerste keer dat een Bollywoodfilm in Brugge werd gedraaid. De stad zelf zal handig gebruik maken van het succes van de kaskraker door een promotiecampagne voor Brugge in India te lanceren. Het zou dus best kunnen dat Brugge binnenkort overspoeld wordt door Indische toeristen. Tot nu was de stad niet echt een populaire bestemming voor de meeste Indiërs.

Wie benieuwd is kan hier al enkele beelden van de film bekijken: