De Film van het Jaar kent zijn 4 tenoren

Stijn Coninx heeft de tenoren bekendgemaakt van De Film van het Jaar, die hij maakt voor VTM NIEUWS. Herman Van Rompuy, Maggie De Block, Niels Albert en Tom Waes geven hun kijk op het afgelopen jaar.

De vier tenoren worden uitgenodigd in kasteel Tivoli in Mechelen, waar ze samen met Stijn Coninx terugblikken op de beelden, de gebeurtenissen en de mensen van 2014. “Zij zijn de hoofdrolspelers, maar de Film van het Jaar gaat over mensen en het leven dat hen overkomt. Want de werkelijkheid is altijd sterker dan fictie”, vertelt Coninx.

Van Rompuy over Dehaene

Eén van de vier tenoren is Herman Van Rompuy. Hij nam eind dit jaar afscheid als Europees president, maar praat ook over het overlijden van Jean-Luc Dehaene. “Ik heb alles van jou geleerd, heb ik hem gezegd. Het was het mooiste wat ik hem kon zeggen.”

Niels Albert: "Afscheid van een kind"

2014 was een triest jaar voor Niels Albert. Door hartkwalen moest hij noodgedwongen afscheid namen van het veldrijden. “Het was als een kind dat je in één klap kwijt bent”, vertelt hij daarover. “Ik heb daar geen afscheid van kunnen nemen.”

Het beeld van het jaar

De Film van het Jaar, in een regie van Stijn Coninx, is volgende week dinsdag 30 december om 21u35 te zien bij VTM. U kan trouwens nog altijd mee het beeld van het jaar kiezen. Stijn Coninx heeft de tien sterkste, meest aangrijpende of grappigste beelden van 2014 geselecteerd en geeft er zijn commentaar bij op onze website. Door uw fragment te kiezen, maakt u kans op een uitnodiging voor de exclusieve avant-première van ‘De Film van het Jaar’, samen met de makers op 29 december bij VTM.