9 miljoen kijkers voor ‘Wetten, dass’

De laatste aflevering van het amusementsprogramma ‘Wetten, dass..? ‘ heeft gisteravond fors meer Duitse televisiekijkers naar de zender ZDF gelokt. ‘Wetten, dass..?’ was een groots spelprogramma dat - naar televisienormen - lang duurde (ruim drie uur), en waarbij een gast een uitdaging moest aangaan.

De afscheidsaflevering na bijna 34 jaar uitzending wist van 20.15 uur tot 23.49 uur 9,27 miljoen kijkers te boeien, goed voor een marktaandeel van 32,5 procent. Daarmee deed het programma opmerkelijk beter dan bij de voorlaatste uitzending in november, die maar goed was voor 5,49 miljoen kijklustigen in Duitsland.

Presentator Markus Lanz kondigde in april het einde van de show aan. ZDF trok de stekker uit het programma omwille van de dalende kijkcijfers. Volgens programmadirecteur Norbert Himmler “staan de kosten van dergelijke grote show niet meer in verhouding staan tot de weerklank bij de kijker".

De 58-jarige oud-presentator van het programma en komiek Olli Dittrich was gisteren ook te gast in de laatste uitzending. Hij kondigde de laatste uitdaging aan op de luchthaven van Neurenberg. Een man slaagde er daar in om een parking sneller naar boven te beklimmen, dan dat regerend wereldkampioen rally Sébastien Ogier naar boven kon scheuren via de geijkte bochtige weg. Hij kreeg er de finale beloning van 50.000 euro voor.