U2 komt volgend jaar naar Antwerpen

De Ierse rockband U2 komt volgend jaar naar het Sportpaleis in Antwerpen. Dat maakte concertorganisatie Live Nation bekend. Op dinsdag 13 en woensdag 14 oktober 2015 houdt hun nieuwe tournee "iNNOCENCE + eXPERIENCE" halt in de Antwerpse muziektempel.

De tour volgt op de release van hun dertiende studioalbum "Songs Of Innocence". De groep gaat "voor het eerst in meer dan tien jaar nog eens naar indoorconcertzalen en zal 19 Noord-Amerikaanse en Europese steden aandoen", aldus Live Nation in een mededeling.

"We gaan proberen om elke avond een compleet verschillende sfeer te creëren", zegt Bono in het persbericht, "en gaan ons amuseren met het spelen met het idee van onschuld (innocence) en ervaring (experience)."

Tickets zijn beschikbaar vanaf maandag 8 december om 9 uur. De ticketprijzen variëren van 36 tot 176 euro, inclusief servicekosten, via proximusgoformusic.be. Voor leden van de U2 Fanclub is er nog een exclusieve voorverkoop die loopt van donderdagochtend 4 december 10 uur tot zaterdagmiddag 6 december 12 uur, op de website u2.com.