Oscar and The Wolf kan 6 MIA's winnen

‘Oscar and The Wolf’ is de grote favoriet voor de MIA’s, de awards voor de beste Belgische muzikanten van 2014. De groep is in totaal zes keer genomineerd en doet daarmee beter dan Stromae en Gabriel Rios.

‘Oscar and The Wolf’ is onder meer genomineerd voor het beste album (met ‘Entity’), de beste videoclip (met het nummer ‘Strange Entity’) en de beste groep. Ook in de categorieën doorbraak, alternative en artwork maakt de band kans op een MIA.

Stromae

Stromae, die vorig jaar met een recordaantal van acht MIA’s aan de haal ging, is opnieuw vijf keer genomineerd. Hij is meer bepaald genomineerd in de categorieën voor beste popartiest, mannelijke soloartiest en live act. Met het nummer ‘Ta Fête’ maakt hij kans op een MIA voor beste videoclip en hit van het jaar.

Gabriel Rios

Gabriel Rios maakt eveneens kans op vijf awards, in de categorieën solo man, hit van het jaar, live act, album en auteur/componist. Verder zijn Admiral Freebee, Intergalactic Lovers en Triggerfinger nog drie keer genomineerd.

Publiek beslist

In totaal worden er zes MIA’s uitgereikt. In zes categorieën wordt de winnaar door vertegenwoordigers van de muzieksector aangeduid, in de overige tien categorieën mag het publiek beslissen. Vanaf vandaag kan er worden gestemd op de website mias.een.be. Op donderdag 8 januari worden de MIA’s uitgereikt.