Dossier Festivals

Ticket Rock Werchter wordt fors duurder

Rock Werchter verhoogt haar ticketprijzen fors. Afgelopen zomer kostte een ticket voor vier dagen nog 205 euro, volgend jaar wordt dat 226 euro. Ook de dagtickets worden duurder. Daar betaal je nu 95 euro voor.

Het is lang niet de eerste keer dat je meer moet gaan neertellen voor een ticket. Ter vergelijking: in 2003, toen het festival voor de eerste keer vier dagen duurde, betaalde je nog 108 euro. Dat is maar liefst 118 euro minder dan nu.

"Inclusief kosten"

“De ticketprijs is verhoogd omdat de artiestengages stijgen en onze productionele kosten hoger zijn”, verdedigt Rock Werchter zich. “Bovendien zijn de ticketprijzen nu inclusief de servicekosten en de mobiliteitsbijdragen. Vroeger werden die nadien nog bijgeteld.”

Exclusief camping

Bij een combiticket Rock Werchter is de campingprijs nog niet inbegrepen. Daarvoor betaal je in voorverkoop twintig euro. Wie op de nieuwe camping The Hive wil liggen, moet 27 euro neerleggen.

Rock Werchter vindt dit jaar een week vroeger plaats, van donderdag 25 tot en met zondag 28 juni. Vier namen zijn al bekend; die van Foo Fighters, Muse, Pharrell Williams en Alt-J. De ticketverkoop start nu zaterdag om 9u.