The Jane pakt 1 ster, De Karmeliet houdt 3

The Jane, het nieuwe restaurant van Sergio Herman en Nick Bril in Antwerpen, heeft een eerste Michelin-ster gekregen. Dat is vanmorgen bekendgemaakt op de voorstelling van de nieuwe Michelin-gids. De Karmeliet van Geert Van Hecke in Brugge, dat onlangs nog punten verloor in de Gault Millau, behoudt drie sterren. 

De Karmeliet, Hof van Cleve en Hertog Jan, de drie Belgische driesterrenrestaurants, behouden hun sterren in de Michelin-gids. Een eerste ster is er voor The Jane in Antwerpen, het nieuwe restaurant van Sergio Herman, en Publiek in Gent, van Olly Ceulenaere. 

Ook de restaurants Philippe Meyers (Eigenbrakel), Le Monde est Petit (Etterbeek), Le Pigeon Noir (Ukkel), Da Mimmo (Sint-Lambrechts-Woluwe), D'Oude Pastorie (Lochristi), Aux petits oignons (Geldenaken), Héliport Brasserie (Luik) en Les Pieds dans le Plat (Hotton) krijgen een eerste Michelinster. Uit het Groothertogdom Luxemburg mag La Cristallerie (Luxemburg), een eerste ster uithangen.

Geen enkel restaurant klimt van één naar twee sterren. 

Sergio Herman kon niet aanwezig zijn op de uitreiking, maar via het Twitteraccount van 'The Jane' liet het personeel weten zeer opgetogen te zijn met de Michelinster.

Alle sterrenrestaurants in België op een kaart: