Drummer zorgt voor ruzie bij AC/DC

De beschuldigingen in Nieuw-Zeeland aan het adres van drummer Phil Rudd van AC/DC zorgen voor gerommel bij de Australische hardrockgroep. Uit een interview van de Australische nieuwssite news.com.au met frontman en gitarist Angus Young (56) en bassist Cliff Williams bleek dat er voordien al problemen waren.

Vorige week is de zestigjarige Rudd in Nieuw-Zeeland aangeklaagd voor doodsbedreiging en drugsbezit. De aanklacht dat de drummer een huurmoordenaar onder de arm zou hebben genomen is niet weerhouden. Sindsdien hebben de andere bandleden geen contact meer gehad met Rudd. "We hebben een paar problemen", zei Young, eraan toevoegend dat er "voorheen reeds problemen waren". Zo was het moeilijk de "onbetrouwbare" Rudd te overtuigen om door te gaan met de band en het nieuwe album "Rock or Bust" af te werken na het afhaken van gitarist Malcolm Young (61) wegens dementie.

"Rudd laat zich gaan"

 Rudd daagde ook niet op voor promotionele verplichtingen en de video-opnames voor de single 'Play Ball'. Hij staat eveneens niet op de jongste foto's van de band. "Phil creëerde zijn eigen situatie", zei de leadgitarist. "Het is moeilijk iets te zeggen over de jongen. Hij is een goede drummer en hij heeft een pak dingen voor ons gedaan. Maar hij lijkt zichzelf te hebben laten gaan. Hij is niet de Phil die wij van vroeger kennen".

Tour zonder drummer

Volgend jaar wil AC/DC weer op tournee gaan. Desnoods Rudd, aldus Angus Young. Volgens de Australische website is het in dit stadium onwaarschijnlijk dat de drummer mee gaat touren.