Crimi Clowns veroveren de VS

De 2BE-reeks Crimi Clowns is binnenkort ook te zien in de Verenigde Staten: FOX Television Studios (Los Angeles)  heeft de Engelse rechten aangekocht. Fox zal een Amerikaanse remake maken, met een volledige Amerikaanse cast. Geestelijke vader Luk Wyns blijft bij de serie betrokken als executive producer.  “De remake wordt ontwikkeld voor de kabeltelevisie, waar het extreme karakter van Crimi Clowns een groot pluspunt betekent. We krijgen dus zeker geen afgezwakte versie”, vertelt Wyns.

Ook voor ons eigen land is er goed nieuws, want Luk Wyns is momenteel het derde seizoen van Crimi Clowns aan het schrijven dat opnieuw bij 2BE te zien zal zijn.

De gitzwarte gangstercomedy Crimi Clowns is een Belgisch-Nederlandse co-productie, geschreven en geregisseerd door Luk Wyns. De fictiereeks gaat over een bende volleerde clowns die overdag kinderen animeren en ’s avonds het nachtleven onveilig maken. Crimi Clownq werd vorig jaar nog op het TV Festival van Monte Carlo genomineerd in de categorieën ‘Beste Internationale Comedy-reeks’ en ‘Beste Europese Comedy-reeks.’