One direction is grote winnaar MTV Awards

One Direction heeft zondagavond in het Schotse Glasgow drie MTV Europe Music Awards (EMA) in de wacht gesleept en was daarmee de grote winnaar van de avond. De Britse boysband was niet aanwezig op de uitreiking, maar won in de categorieën Best Pop, Best Live en Biggest Fans. Ook popidool Justin Bieber en zangeres Ariana Grande sleepten een prijs in de wacht.

De prijs voor het beste nummer ging naar Ariana Grande met Problem (ft Iggy Azalea). Ze won ook nog de EMA-award voor beste vrouwelijke artiest. De Californische Katy Perry won die prijs vorig jaar, maar moest zich nu tevreden stellen met een beeldje voor haar videoclip van het nummer Dark Horse en de prijs voor Beste Look. De Beste Mannelijke Artiest was het Canadese tieneridool Justin Bieber.

Nicki Minaj

De uitdagende zangeres Nicki Minaj presenteerde de show en won de Award voor Beste Hip Hop. De vele andere prijzen gingen naar 5 Seconds of Summer (Beste Nieuwkomer), Linkin Park (Best Rock), Thirty Seconds To Mars (Best Alternative), Calvin Harris (Best Electronic), Enrique Iglesias (Best World Stage), Bibi Zhou (Worldwide Act) en Ozzy Osbourne (Global Icon).

Net niet

Het Belgisch dj-duo Dimitri Vegas en Like Mike konden hun nominatie niet verzilveren. Ook Pharrell Williams, die vier keer genomineerd was, ging met lege handen naar huis.

21ste editie

MTV EMA is een jaarlijkse Europese awardshow van de muziekzender MTV, die zondagavond voor de 21ste keer plaatsvond. Volgend jaar is het Italiaanse Milaan gaststad voor het evenement.