2 nominaties voor broers Dardenne

De film 'Deux jours, une nuit' van de Belgische regisseurs Jean-Pierre en Luc Dardenne is twee keer genomineerd voor de European Film Awards. De film dingt mee naar een EFA in de categorie beste actrice en beste scenarist. Dat hebben de organisatoren op het Europees Filmfestival in Sevilla bekendgemaakt.

De broers Dardenne zijn zelf genomineerd als scenaristen van de film. Ze nemen het op tegen onder meer Oleg Negin en Andrey Zvyagintsev ('Levathian') en Pawel Pawlikowski en Rebecca Lenkiewicz ('Ida'). Daarnaast is er ook een nominatie weggelegd voor de Franse actrice Marion Cotillard, die de hoofdrol speelt in de film. Ze krijgt onder meer concurrentie van Charlotte Gainsbourg ('Nymphomaniac Director's Cut - Vol I & II') en Valeria Bruni Tedeschi ('Il Capitale Umano').

De meeste nominaties gaan naar de Poolse film 'Ida', van regisseur Pawel Pawlikowski. Die prent dingt mee naar een EFA in de categorieën beste regisseur, beste film en beste scenarist. De meer dan 3.000 EFA-leden kunnen nu hun stem uitbrengen. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking op 13 december in Riga, Europese culturele hoofdstad van 2014.

De broers waren in mei ook al favoriet in Cannes, maar konden geen historische derde Gouden Palm in de wacht slepen.

 

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be