Toni Coppers wint Hercule Poirotprijs

Toni Coppers heeft met zijn roman ‘Dood Water’ de Hercule Poirotprijs gewonnen, de prijs voor de beste Vlaamse misdaadroman. De auteur kreeg de prijs op de Boekenbeurs in Antwerpen. Een professionele jury met onder meer VTM NIEUWS-journalist Patrick Van Gompel koos de winnaar.

Coppers kreeg met zijn misdaadroman ‘Dood Water’ de voorkeur op de andere geselecteerde auteurs Jo Claes (‘De mythe van Methusalem’), Patrick Conrad (‘Walker), Gert Erauw (Koorddansen in het zand’) en Jos Pierreux (‘Avenue des doods’). Voor Coppers is het de eerste prijs uit zijn carrière.

‘Dood Water’ is het zevende boek in Coppers’ misdaadreeks rond Liese Meerhout, commissaris van de moordbrigade bij de politie. Het boek draait rond de zaak-Albert Stuyt, een oude geestelijke wiens verdwenen lichaam verminkt wordt teruggevonden.

"Meerhout is gebeten door haar werk, maar heeft tegelijkertijd ook haar fouten. Dat maakt van haar een heel menselijk personage", vertelt Toni Coppers.

Televisiereeks in aantocht

VTM werkt intussen aan een televisiereeks van de misdaadreeks van Coppers.  Daarin zal Hilde De Baerdemaeker de hoofdrol van Liese Meerhout op zich nemen. De start van de opnames is gepland voor het voorjaar van 2015. De nieuwe misdaadreeks wordt bij VTM de opvolger van Aspe, de televisiereeks gebaseerd op de boeken van schrijver Pieter Aspe. "Op dit moment zijn er dertien scenario's van klaar", zegt Coppers.