Safety First ook te zien op RTL Nederland

Het eerste seizoen van de VTM-sitcom Safety First zal binnenkort te zien zijn bij RTL Nederland. Dat maakte Red Arrow International, het bedrijf dat de internationale verkoop van de reeks beheert, vandaag bekend vanuit Cannes. RTL zal de de originele Vlaamse afleveringen uitzenden, net zoals bij ons met ondertiteling. 

Safety First draait rond vier beveiligingsagenten die uitblinken in onbekwaamheid, maar overleven door vriendschap. De reeks werd reeds gelauwerd met de Vlaamse Televisie Ster voor beste comedy en de Golden Intermedia Globe op het World Media Festival in Hamburg. Safety First was ook genomineerd als beste sitcom op het BANFF World Media Festival in Canada.

"Deze buitenlandse interesse vind ik een mooi compliment voor onze reeks. Ik kijk enorm uit naar hoe Safety First bij onze noorderburen zal ontvangen worden. Hopelijk even warm als hier in Vlaanderen. En laat die domme Belgenmoppen maar komen", verklaart Tim Van Aelst, de bedenker van de reeks. 

Tim Gerhartz, Senior Sales Manager Benelux van Red Arrow International, heeft er vertrouwen in dat de reeks ook in Nederland positief onthaald wordt : “Safety First is een echte hit bij VTM en doet het internationaal goed in de comedy-awards. Bovendien hebben de andere programma’s van Tim Van Aelst een zeer goede track record bij RTL, dus deze zender wordt dan ook een goeie thuisbasis voor de vier veiligheidsagenten.”

In België gaat het tweede seizoen van de reeks in première op woensdag 29 oktober om 20u35 bij VTM.