'Wat als?' maakt weer kans op Emmy

Het tweede seizoen van 'Wat als?' is genomineerd voor een International Emmy in de categorie Comedy. Dat werd vandaag in Cannes op MIPCOM bekend gemaakt. In 2012 was het programma ook al genomineerd voor de prestigieuze televisieprijs.

Na een succesvol eerste seizoen ging 'Wat als?' in februari 2013 bij 2BE opnieuw in première. Sindsdien wist dit comedy-geesteskind van productiehuis Shelter tal van internationale prijzen in de wacht te slepen. Na een Gouden Roos, de gouden medaille op het World Media Festival in Hamburg en de Rockie Award op het BANFF World Media Festival in Canada, blijft de internationale waardering voor het programma verder denderen. Medegenomineerden in de categorie Comedy zijn : Please Like Me (Australië), Late Nite News with Loyiso Gola (Zuid-Afrika) en The Major’s Wife (Brazilië). Op 24 november 2014 worden de winnaars in deze en andere categorieën van de 42ste International Ammy Awards bekend gemaakt tijdens een plechtige ceremonie in het Hilton Hotel in New York.

Tim Van Aelst van Shelter reageerde vanuit Cannes : “Waanzin! Ik ben uiteraard zeer blij dat deze eer ons opnieuw te beurt valt. Het eerste seizoen van WAT ALS? was in 2012 ook al genomineerd, dus een nominatie voor het tweede seizoen… tja, dat durf je dan bijna al niet meer te dromen. En toch gebeurt het. Deze keer kunnen er alvast geen Britten met de Award aan de haal gaan, maar begrijp me niet verkeerd… deze concurrenten zijn evenzeer te duchten.”

'Wat als?' is het comedy-programma waarin onder andere acteurs als Bruno Vanden Broecke, Ben Segers, Koen De Graeve, Bert Haelvoet, Charlotte Vandermeersch, Günther Lesage, Luc Nuyens, Nico Sturm, Robrecht Vanden Thoren, Ruth Beeckmans en Sara De Bosschere in tal van sketches te zien waren die telkens vertrokken vanuit een absurde 'Wat als?'-premisse.