Pukkelpop is eerste virtuele festival

De festivalzomer zit er al een tijdje op, maar dat wil niet zeggen dat je geen festivalterrein meer kan bezoeken. Vanaf vandaag kan je van over de hele wereld de weide van Pukkelpop bezichtigen in Google Street View. Pukkelpop is zo het eerste festival dat op deze manier kan worden bezocht.

Vorig jaar werd in ons land Google Business View gelanceerd. Dit is ‘Binnenkijken bij bedrijven’ op basis van de Google Street View-technologie. Zo kan je rechtstreeks vanuit Google op de indrukwekkende Main Stage rondstappen. De gigantische licht- en geluidsinstallatie in de Boiler Room bekijken. Achter de schermen kijken in de Dance Hall. En vanuit het Reuzenrad het immense terrein overzien. 

Net zoals in Street View mogen gezichten niet herkenbaar in beeld zijn, daarom was de tour over de Pukkelpopweide daags voor het festival gepland, namelijk op 13 augustus. Het zou immers onbegonnen werk zijn om 150.000 gezichten te blurren.

Naast deze Google tour werd ook een Premium tour gemaakt. Dit is een virtuele tour in de allerhoogste kwaliteit en met tal van opties. In tegenstelling tot de Google tour werd deze wel tijdens het festival opgenomen. Via het ingewerkte grondplan kan je snel wisselen tussen de verschillende podia en locaties. Op deze manier kunnen festivalgangers zichzelf en hun vrienden op de weide zoeken.