Remake ‘Loft’ krijgt toch release in VS

‘The Loft’, de Amerikaanse remake van Erik Van Looys film ‘Loft’, krijgt dan toch een brede release in de Verenigde Staten. ‘The Loft’ werd al ruim drie jaar geleden gedraaid, maar de brede release in de VS liep al meermaals vertraging op. Kort voor de zomer annuleerde Universal nog de geplande release eind augustus, zonder een nieuwe releasedatum te geven.

Maar producent Woestijnvis kondigt nu aan dat ‘The Loft’ dan toch op 23 januari 2015 zal uitkomen in de VS. Distributeur Open Road Films, dat in het verleden onder meer ‘Side Effects’ van Steven Soderbergh verdeelde, zal de film op minimaal 2.000 bioscoopschermen in de VS uitbrengen.

"Soms moet je geduld hebben en de zaken op hun beloop laten", zegt Erik Van Looy, regisseur van ‘The Loft’, in een persbericht. "We hebben met 'The Loft' een hobbelig distributieparcours achter de rug, maar we eindigen met de 'wide release' waar we van droomden, een uitstekende releasedatum, en een film die helemaal klaar is om de VS en bij uitbreiding de rest van de wereld te veroveren."

De film, waarin Matthias Schoenaerts een van de hoofdrollen vertolkt, gaat in België op 14 oktober in première tijdens het Film Fest Gent.