Museum Eddy Wally opent half oktober

Het Eddy Wally Museum opent halverwege oktober op dinsdag-, woensdag-, zaterdag-, en zondagnamiddag voor individuele bezoekers. Groepen worden gevraagd om te reserveren, zegt Wally's manager Hugo Colpaert.

De manager van Eddy Wally legt uit hoe de openingsuren van het museum in elkaar zitten: "We hebben het museum geopend, maar nog niet toegankelijk gemaakt voor het publiek. Groepen zullen er één keer per maand op een dinsdag terecht kunnen voor een bezoek gekoppeld aan een evenement. Er wordt nu een jaarplanning opgemaakt met tKlooster om te zien op welke dinsdagen dat kan."

Individuele bezoekers, en ook groepen die geen evenement willen, kunnen vanaf halverwege oktober op dinsdag-, woensdag-, zaterdag-, en zondagnamiddag in het museum terecht. Een vrijwilliger zal de permanentie waarnemen. Reserveren kan op info@eddywally.be.

Behalve de huur, duizend euro per maand voor drie musea in tKlooster, doet de gemeente Zelzate geen extra duit in het zakje. "Wij hebben geen personeel om het museum te openen, ook de andere musea worden door vrijwilligers uitgebaat", verduidelijkt schepen Martin Acke (CD&V).

"Er zijn afspraken gemaakt met de manager dat de gemeente een duidelijk doorverwijzingsadres krijgen voor mensen die vragen stellen of reservaties willen doen." De gemeente krijgt wel een sleutel om 'occasioneel' groepen toegang te verlenen.