'Faroek' gaat opnieuw daders opsporen

Vanavond gaat op VTM een nieuw seizoen van Faroek van start. Daarin probeert VTM NIEUWS-journalist Faroek Özgünes samen met de federale politie opnieuw misdrijven op te lossen. “Dit programma bewijst zijn dienst”, zegt Özgünes. “Voor ruim 1 op de 4 opsporingsberichten die we vorig seizoen verspreid hebben, zijn nuttige tips binnengekomen.”

De justitie- en misdaadverslaggever van VTM NIEUWS gaat in het programma samen met de dienst Opsporingen van de federale politie op zoek naar daders van misdrijven. “In het verleden konden al vaak daders worden geïdentificeerd, opgepakt en soms al vervolgd, dankzij de hulp van onze kijkers.”

Pakkende getuigenissen

Maar in Faroek komen meer dan alleen opsporingsberichten aan bod. “Zo blijft het programma bijvoorbeeld veel aandacht besteden aan nieuwe oplichtingsfenomenen”, zegt Özgünes. “We leggen de methodes gedetailleerd uit en kunnen op die manier mensen ook waarschuwen.”

Daarnaast laat Faroek ook slachtoffers uitgebreid hun verhaal doen. Zo is er de getuigenis van een jonge vrouw die werd verkracht en gefolterd. Ook Nathalie doet een pakkende getuigenis. Zij is de dochter van een vrouw die 5 jaar geleden is verdwenen. Sindsdien vernam Nathalie niets meer van haar moeder.

FAROEK, woensdag 17 september om 22u45 op VTM. Herhaling op zondag 21 september om 13u40