Apple stelt Apple Watch voor

Wat iedereen verwachtte, is dan ook gebeurd: Apple lanceert binnenkort een slim horloge. Niet onder de naam iWatch, wel Apple Watch. Dat maakte CEO Tim Cook bekend tijdens de Keynote in Cupertino. Cook stelde ook de nieuwe iPhone 6 voor, die in twee formaten beschikbaar zal zijn. Allebei zijn ze groter dan de huidige iPhone 5.

Apple Watch

Zoals gebruikelijk hielden ze het beste voor het laatste. Na een lange uiteenzetting over de nieuwe iPhone 6 kwam er toch nog "one more thing". Het langverwachte slimme horloge, de Apple Watch. "Dit product zal alles wat mensen normaal van deze productsoort verwachten, herdefiniëren", zei Cook als inleiding.

De Apple Watch heeft een flexibel retinascherm, maar geen touchscreen, want "een horloge met touchscreen werkt niet." Navigeren zal gebeuren via het wieltje aan de zijkant, volgens het principe van het Click Wheel van een iPod. De "digital crown", zoals Cook het zelf omschrijft.

De Apple Watch zal in connectie staan met je iPhone. Zo zal je berichten kunnen lezen op je horloge. Er komt ook een specifieke fitness-app, dankzij de ingebouwde hartmonitor. De Apple Watch zal ook draadloos herladen, geen kabels meer dus.

En Apple lanceert het meteen in een waaier aan mogelijke versies: van gouden horloges tot sportieve fluomodellen.

iPhone 6

De nieuwe iPhones werken met een nieuwe, snellere chip, de zogenaamde A8-chip. De nieuwe iPhones krijgen ook een betere batterij die langer meegaat, een oud zeer bij de vorige modellen. De iPhone 6 en 6 Plus zouden volgens Apple 6 tot 50% meer energie-efficiënt zijn. De toestellen hebben ook een sterkere camera, met onder meer een betere autofocusfunctie.