Wat zijn de nieuwtjes van Apple?

De die hard-Applefans hebben 9 september al lang omcirkeld in hun agenda’s. Vandaag zal CEO Tim Cook namelijk een nieuwe keynote presenteren. De echte Applefreaks kijken niet enkel uit naar dat moment, maar beginnen maanden op voorhand al te speculeren over de nieuwigheden die Cooke zal voorstellen.

Dit zijn de meest hardnekkige geruchten:

iPhone 6 en 6L

Apple brengt niet alleen een iPhone 6 uit, maar ook een een iPhone 6L. Het scherm van de iPhone 6 en de iPhone 6L zouden respectievelijk 0,7 en 1,5 inch groter zijn dan hun voorganger, de iPhone 5. De nieuwe iPhones zouden een grotere batterij bevatten en zouden ook zo’n 10 procent dunner zijn dan de huidige iPhones.

Onkrasbaar scherm

Het scherm van de nieuwe iPhone zou gemaakt worden uit saffierglas. De smartphone zou dan een zo goed als ‘onkrasbaar’ scherm hebben. Saffierglas is tien keer beter bestand tegen krassen dan gewoon vensterglas. Qua hardheid komt het materiaal in de buurt van diamant.

Gezondheidsapp

In iOs 8 zou er ook een uitgebreide Gezondheidsapp te vinden zijn. De Healthkit verzamelt allerlei informatie over je lichaamswaarden, sportactiviteiten en medische uitslag. Via de app kan je onder andere je calorieën, slaapgedrag en hartslag meten.

Betaalsysteem

De nieuwe iPhone zou een speciale Near Field Communication-chip bevatten. Die NFC-technologie maakt het mogelijk om te betalen met je smartphone.

iWatch

Over de iWatch werd waarschijnlijk nog het meeste gespeculeerd. Het toestel dient als een verlengstuk van je iPhone, waarmee je verbonden moet zijn om te bellen of te sms’en. Het lijkt erop dat de iWatch een flexibel scherm zou krijgen, en dat het in twee verschillende maten wordt uitgebracht. De smartwatch zou ook Siri, Healthkit en een betaalsysteem bevatten. Volgens de geruchten zou de iWatch pas in 2015 in de winkels liggen.

Foto's: Macrumor.com, iMore.com