Naaktfoto's gelekt van Hollywoodster

Een hacker heeft tientallen naaktfoto's verspreid van de Amerikaanse actrice Jennifer Lawrence. De man zou de foto's uit haar iCloud-account gestolen hebben om ze daarna met de hele wereld te delen. De actrice overweegt om juridische stappen te ondernemen. 

Lawrence, vooral bekend van haar rol in 'The Hunger Games', is niet het enige slachtoffer. De hacker beweert namelijk ook naaktfoto's te bezitten van onder andere Rihanna, Lea Michelle, Avril Lavigne, Kim Kardashian, Mary-Kate Olsen en Selena Gomez. Hij dreigt ermee deze foto's ook op het internet te zetten, tenzij hij in bitcoins, een digitale vorm van geld, betaald wordt om dat niet te doen. 

Volgens het Amerikaanse tijdschrift Variety gaat het om een van de grootste hackschandalen van beroemdheden van de laatste jaren. Momenteel is er nog wel geen duidelijkheid over de manier waarop de sterren gehackt werden. 

Lawrence zelf is niet opgezet met de gelekte naakfoto's. Via haar management reageerde ze op de zaak. "Dit is een duidelijke schending van privacy. De autoriteiten weten ervan en iedereen die de foto's deelt zal worden vervolgd."

Actrice Mary Elizabeth Winstead, die onder meer in 'Die hard 4.0' en 'Final Destination 3.0' meespeelde, staat ook op de lijst met slachtoffers. Zij spuwde op Twitter haar gal. Volgens haar heeft de hacker een ziekelijke moeite gedaan om de foto's terug te vinden.

Vicotria Justice, bekend van Nickleodeon, beweert dat haar gelekte naaktfoto's niet echt zijn. "De zogenoemde naakfoto's van mij zijn fake. Ik wil die zaak meteen in de kiem smoren."