Vier Emmy's voor 'Breaking Bad'

De Amerikaanse cultserie ‘Breaking Bad’ heeft voor het tweede jaar op rij de Emmy voor beste dramareeks gewonnen. De populaire reeks, over de leraar chemie met kanker die drugs begint te produceren om zijn gezin financieel te onderhouden, sleepte nog drie andere Emmy’s in de wacht.

Bryan Cranston, Aaron Paul en Anna Gunn wonnen respectievelijk in de categorie voor beste acteur, beste mannelijke bijrol en beste vrouwelijke bijrol. Alles samen was ‘Breaking Bad’, dat er na vijf seizoenen definitief opzit, zestien keer genomineerd bij de uitreikingen in Los Angeles. Naast ‘Breaking Bad’ viel ook ‘Modern Family’ meermaals in de prijzen. De serie ging voor het vijfde jaar op rij met de Emmy voor beste komische reeks lopen. Ook de prijs voor beste bijrol in een komische reeks ging naar ‘Modern Family’, naar Ty Burrell.

Het beeldje voor de beste actrice in een dramareeks ging net als in 2011 naar Julianna Margulies voor haar rol als advocate in ‘The Good Wife’. Julia Louis-Dreyfus verzilverde haar rol als Amerikaanse vicepresident in ‘Veep’ met de prijs voor beste actrice in een komische reeks. De beste acteur in een komische reeks was volgens de jury Jim Parsons in ‘The Big Bang Theory’. Het was de vierde keer dat Parsons het beeldje mee naar huis mocht nemen. Acteur Billy Crystal bracht nog hulde aan de acteur Robin Williams, die zichzelf twee weken geleden van het leven beroofde.