BBC zendt VTM-reeks 'Cordon' uit

De Britse tv-kijkers kunnen binnenkort opnieuw op BBC Four terecht voor een Vlaamse fictiereeks. De Britse zender gaat immers "Cordon" programmeren, de serie over de uitbraak van een uiterst dodelijk virus in Antwerpen die bij VTM te zien was. Dat hebben de BBC en VTM bekendgemaakt, zo laat het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) donderdag weten.

De prestigereeks over een dodelijk virus in Antwerpen werd geproduceerd door Eyeworks en geregisseerd door Tim Mielants. Hoofdrollen zijn er voor onder anderen Wouter Hendrickx, Koen De Bouw en Veerle Baetens. Zij is geen onbekende voor het Britse publiek: vorig jaar was ze nog te zien in de Brits-Amerikaanse miniserie ‘The White Queen’.

"Het is voor 'Cordon' de eerste verkoop aan het buitenland", zegt Gunter Schmid van Eyeworks. In oktober wordt de reeks in Cannes voor het eerst officieel voorgesteld aan programmatoren en aankopers van buitenlandse zenders, tijdens de televisierechtenbeurs Mipcom.

"De verkoop aan BBC nog voor aanvang van de beurs zorgt alvast voor toenemende interesse in andere landen", klinkt het.

Bij VTM werd de eerste aflevering van "Cordon" op 10 maart van dit jaar uitgezonden. Gemiddeld keken er wekelijks 880.000 Vlamingen (ouder dan 6 jaar), zowel rechtstreeks als uitgesteld.