Het najaar van de VTM Nieuwsdienst

Ook komend najaar zit je bij VTM NIEUWS op de eerste rij voor je dagelijkse portie binnen- en buitenlands nieuws, met duidelijke, ongezouten antwoorden op de vragen die de kijker zich stelt. In het actualiteitenmagazine Telefacts gaan we dieper in op het nieuws, Royalty houdt je op de hoogte van alle koninklijke nieuwtjes en bij Stadion zit je elk weekend op de eerste rij van de Jupiler Pro League.

Tour door Vlaanderen

VTM NIEUWS maakt het verschil door altijd daar te zijn, waar het belangrijkste nieuws zich afspeelt. Dat bleek onder meer bij de verkiezingen en de regeringsvorming, de komst van Obama naar ons land, de oorlog in Gaza of bij het voetbal, nationaal en internationaal. Daar wil de ploeg van VTM NIEUWS dit jaar nog meer op inzetten: kort op de bal, onafhankelijk, kritisch en ook met oog voor positief nieuws.

Vanaf dit najaar komt VTM NIEUWS ook letterlijk naar je toe met een exclusieve kijk achter de schermen. Tijdens een tour door Vlaanderen beantwoorden de ankers, de journalisten en de hoofdredactie de vragen die al altijd op de lippen van de kijker lagen.

Telefacts

Ook ons actualiteitenmagazine Telefacts zoomt het komende najaar nog meer in op onderwerpen die het nieuws en het dagelijkse leven van de Vlaming domineren. De reportages in het vorige seizoen bleven niet onbesproken en leidden vaak zelfs tot concrete veranderingen.

In het nieuwe televisieseizoen zet Telefacts die koers voort. De redactie gaat meer dan ooit voor evenwichtige, diepgaande, vaak onthullende reportages - waar de kijker ook echt iets aan heeft.

Cathérine Moerkerke presenteert het programma, maar als onderzoeksjournaliste trekt ze er ook zelf op uit, in Vlaanderen en in het buitenland. Ze doet sterke interviews, laat getuigen aan het woord en voelt - indien nodig - beleidsvoerders aan de tand. Kritisch, objectief, empathisch en met een persoonlijke touch.