Q-Music lanceert Ornelis en Vancoillie

Vanaf 1 september zal je ’s morgens niet langer met Ornelis en Rogiers wakker worden bij Q-Music. Kürt Rogiers verlaat het programma en krijgt een eigen show. Zijn vervanger is Maarten Vancoillie.

Zes jaar hebben de twee presentatoren samengewerkt aan het meest beluisterde ochtendprogramma op de radio. Maar nu is het tijd voor iets nieuws. Kürt Rogiers krijgt een eigen programma, waarover de details later bekend gemaakt zullen worden.

Wet van het alfabet

De ochtendshow wordt nu dus ‘Ornelis en Vancoillie’. Over de volgorde van de namen heeft de nieuwkomer een logische verklaring: “Dat is gewoon de wet van het alfabet”. Over hoe het allemaal zal klinken, blijft hij nog op de vlakte: “We moeten nog veel oefenen en zelf ook horen hoe het zal worden."

Maarten Vancoillie is een 26-jarige radio-dj die al even meedraait in het radiowereldje. Zo werkte hij eerder bij Urgent.fm en Radio 2. Eind 2009 belandde hij bij Q-Muisc om er mee te doen aan de Q-Academy. Hij werkt ook al twee jaar mee achter de schermen bij ‘Ornelis en Rogiers Showtime’.